Проблеми та перспективи використання систем комп'ютерного зору у робототехніці - Німець, К. С. (My University, 2024)
У даній статті розглядається використання систем комп'ютерного зору в сучасній робототехніці. Показано, як ці системи відіграють ключову роль у розвитку автономних мобільних роботів та систем штучного інтелекту. Зазначено проблеми, такі як обмеженість умов освітлення та складність обробки великих обсягів даних, які виникають у зв'язку з використанням таких систем. Визначено перспективи використання глибокого навчання та інтеграції з іншими технологіями для покращення ефективності систем комп'ютерного зору. Заключено, що незважаючи на виклики, ці технології мають великий потенціал у різних галузях, таких як медицина, виробництво та транспорт.
Keywords: робототехніка; комп’ютерний зір; система штучного інтелекту