Розроблення підсистеми автоматичного керування виробничим обладнанням з використанням розпізнавання жестів оператора - Ніконенко, Е. Р. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процес автоматичного керування виробничим обладнанням на виробництві. Предмет розробки – система розпізнавання жестів оператора виробничого обладнання. Мета роботи – підвищення ефективності автоматизованого керування виробництвом на основі жестової взаємодії оператора з системою. Розробка відповідає сучасним викликам сталого розвитку, зокрема Цілям ООН №8 "Гідна праця та економічне зростання" і №9 "Промисловість, інновації та інфраструктура", адже сприяє підвищенню ефективності та безпеки виробництва завдяки впровадженню інноваційних технологій керування. Дана кваліфікаційна робота пройшла апробацію на III Міжнародній науково-практичній конференції "Research in Science, Technology and Economics" [1], де було представлено основні положення дослідження, зокрема використання жестових систем у виробничих процесах та повсякденному житті.
Keywords: розпізнавання жестів; python; керування виробничим обладнанням; KNN