Спосіб звукового відображення біопотенціалів серцевого м’яза та пристрій для його здійснення - Семенець, В. В.; Леонідов, В. І. (ХДТУРЕ, 2003)
Винахід відноситься до медичної техніки і може бути використай для контролю за діяльністю серцевого м'яза в процесі проведення хірургічних операцій, при спостереженні за реанімаційними і стаціонарними хворими й в інших випадках, при яких потрібен контроль за станом серцевої діяльності й інших життєвих функцій
Keywords: медична техніка; серцевий м'яз; хірургічна операція