Розробка та реалізація методу розпізнавання документів для автоматичної реалізації із застосуванням моделей штучного інтелекту - Фурсов, А. Д. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є різнорідні документи. Метою роботи є розробка та впровадження методу автоматизованого розпізнавання документів із подальшою класифікацією та витягуванням ключових даних для безшовної інтеграції в бізнес процеси. Особлива увага приділена prompt інжинірингу для генерації оптимальних запитів до LLM моделей, що підвищує точність інтерпретації складних текстових сегментів. У реалізації застосовано стек технологій OpenCV та Tesseract OCR для попередньої обробки зображень, Google Cloud Functions для серверлес логіки, а також GPT 4 через API для семантичного аналізу і перевірки контексту. Побудовано мікросервіси, які виконують прийом і нормалізацію вхідних файлів, модуль розпізнавання й екстракції, компонент валідації даних та службу управління транзакційними подіями за патерном SAGA. Кінцевим результатом є реалізація модульної платформи, що надає користувачам інтерфейс для завантаження документів і отримання рядкового JSON висновку з категоризованими полями, відкриваючи нові можливості для автоматизації документообігу та аналітики
Keywords: розпізнавання документів; документ