Аналіз стійкості постквантових криптосистем - Горбенко, Ю. І.; Ганзя, Р. С. (ХНУРЭ, 2014)
В роботі наводяться оцінки стійкості популярних асиметричних криптосистем проти квантового криптоаналізу на основі алгоритму Шора, показано основні класи криптосистем, що будуть стійкими до квантового криптоаналізу на основі алгоритмів Шора та Гровера. Наводяться оцінки стійкості постквантових криптосистем проти класичного та квантового криптоаналізу.
Keywords: постквантова криптографія; алгоритм Шора; алгоритм Гровера; NTRU