Дослідження та аналіз процесів взаємодії сервісів в мікро-сервісній архітектурі - Белименко, В. С. (My University, 2024)
У даній роботі для дослідження ефективності використаних програмних засобів і технологій застосовувалися емпіричні методи програмної інженерії, загальнологічні методи наукового пізнання, а також порівняльний метод. Наукова новизна полягає в запропонованій методиці оцінки ефективності технологій міжсервісного зв'язку в мікросервісній архітектурі програмних систем. Практичне значення дослідження полягає в тому, що результати аналізу продуктивності та рекомендації щодо вибору засобів міжсервісної комунікації дозволять найбільш ефективно організувати міжсервісний зв'язок, що сприятиме підвищенню загальної продуктивності системи
Keywords: емпіричні методи програмної інженерії; технології міжсервісного зв'язку