Спосіб вимірювання дальності (45646) - Сіліч, В. П.; Полюга, В. П.; Обод, І. І. (My University, 2002)
Спосіб вимірювання дальності, який полягає в тому, що запитником випромінюють кодовий сигнал запиту дальності на несівній частоті f1, який приймають відповідачем, декодують, випромінюють кодовий сигнал відповіді на несівній частоті f2, який приймають та декодують запитником і по часу запізнювання між випроміненим та прийнятим кодовим сигналами вимірюють дальність, який відрізняється тим, що кожний кодовий сигнал запиту дальності міжперіодно обробляють, а момент випромінення кодових сигналів запиту суміщають з наперед відомим значенням часової шкали, яка єдина для всієї системи.
Keywords: повітряний об’єкт; вимірювання дальності