Теоретичні аспекти формуванні інноваційної економіки - Остапенко В. М. (ОНЕУ, 2022)
Розглянуто роль держави у формуванні інноваційної економіки, яка полягає в тому, щоб стимулювати суб’єктів ринку за такими основними напрямами, як коригування бізнес-клімату та інституцій, зменшення дефіциту інвестицій, глобальна конкурентоспроможність, забезпечення координації та формування мережі. Визначено фактори, які лежать в основі переходу передових країн світу до інноваційного типу економічного розвитку.
Keywords: інноваційна економіка; стимулювання суб’єктів ринку; науково-технічний потенціал; наука та освіта; глобалізаційно-інтеграційні процеси