Алгоритми обробки даних фотограмметрії при створенні 3D моделей - Харченко, Д. М. (My University, 2022)
У даній роботі проведено аналітичний огляд засобів, технологій та методів, які використовуються для створення 3D моделей, проаналізовано існуючі методи створення 3D моделей та 3D сканування. Розглянуто існуючі алгоритми та програмне забезпечення для фотограмметрії, та проаналізовано апаратні особливості отримання даних для фотограмметрії. Проведено аналіз геометричних властивостей пари зображень в фотограмметрії. Розглянуто методології обробки даних за допомогою програмного продукту Agisoft Metashape Profession та 3DF Zephyr.
Keywords: фотограмметрія; цифрові технології; 3D моделювання; аерофотозйомка; тріангуляція; стереокопічна пара знімків