Інформаційні технології та ресурси open scienc e: бібліометричне, наукометричне бачення - Пасмор, Ю. В.; Кулик, М. М. (Право, 2020)
Стаття присвячена аналізу інформаційних технологій і ресурсів відкритої науки в контексті наукометричного та бібліометричного дослідження сучасних тенденцій наукової комунікації й sustainable development. Розглянуті стратегічні питання бібліометрії й наукометрії з позицій розвитку інноваційної діяльності у сфері відкритої науки й трансферу знань. // The article is devoted to the analysis of information technologies and resources of open science in the context of the scientific and biblimetric study of modern tendencies of scientific communication and sustainable development. Strategic issues of biblymatic and scientificism from the standpoint of innovation activity in the field of open science and knowledge transfer are considered.
Keywords: інформаційні технології; відкрита наука; відкритий доступ; наукові комунікації; наукометрія; бібліометрія; цифрова трансформація; information technologies; open science; open access; scientific communications; science; bibliometry; digital transformation