Публічна служба в правоохоронній сфері України: теорія та практика - Комірчий, П. О. (Маслаков, 2020)
Монографію присвячено формулюванню теоретичних основ публічної служби в правоохоронній сфері України з урахуванням реформи публічної служби 2019 року та подальших структурних перетворень у правоохоронних органах, що тривають й в 2020 році. У науковій праці комплексно узагальнено теоретико-методологічне підґрунтя існування вказаної служби, визначено особливості адміністративно-правового забезпечення організації публічної служби у розглядуваній сфері та встановлено організаційно-правові засади реалізації функцій кадрового забезпечення даної служби. Особлива увага приділена дослідженню досвіду правового регулювання публічної служби у правоохоронній сфері держав колишнього СРСР і держав-членів ЄС, а також окресленню можливостей його використання в Україні. Видання розраховане на практикуючих юристів, наукових і практичних працівників, аспірантів, здобувачів вищої освіти, публічних службовців і на широке коло читачів, які цікавляться проблематикою організації та функціонування публічної служби у правоохоронній сфері України.
Публичная служба в правоохранительной сфере Украины: теория и практика
Keywords: публічна служба; правоохоронний орган; адміністративно-правовий статус; кадрове забезпечення; європеїзація законодавства; адміністративна реформа; public service; law enforcement body; administrative and legal status; Europeanization of legislation