Математическая модель запроса к контенту информационно-аналитической системы - Керносов, М. А. (My University, 2013)
Математична модель запиту до контенту інформаційно-аналітичної системи В роботі проведено аналіз існуючих моделей запиту до різних елементів контенту інформаційно-аналітичної системи, які відрізняються формами подання та способами їх обробки. Обґрунтовано необхідність розвитку існуючих моделей запиту з метою розробки моделі, що забезпечує уніфікований опис структур даних і електронних документів як основних елементів контенту інформаційно-аналітичної системи. Запропоновано математичну модель запиту, що дозволяє забезпечити типізацію функцій формування і обробки інформаційних запитів до контенту системи. Mathematical model of query to content of information-analytic system The paper analyzes the existing models of the various elements of the query to information-analytic systems content that has different forms of representation and methods of processing. The necessity of the existing models improvement in order to develop a model that provides a unified description of the data structures and electronic documents as the main content items of information-analytical system is proved. A mathematical model of query that provides typing functions of forming and processing of information requests to the content of the system is suggested.
Keywords: контент; информационно-аналитическая система; структура данных; электронный документ