Теоретико-інформаційна модель автоматизованої системи оцінювання бойової виучки органів військового управління Збройних Сил України - Ткачук, С. С.; Рубан, І. В.; Калачова, В. В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2013)
Розвиток системи підготовки військ (сил) ЗС України не можливий без формування стабільної системи показників і критеріїв оцінювання результатів підготовки органів управління. Розробка інформаційної технології для автоматизації оцінювання бойової виучки органів військового управління ЗС України дозволить впровадити єдиний підхід до контролю рівня знань, умінь і навичок, що необхідні органам управління всіх рівнів та всіх родів і видів військ ЗС України. Запропонована в роботі теоретикоінформаційна модель автоматизованої системи оцінювання (АС ОБОУ) дозволяє виділити основні системовідтворюючи компоненти: об'єкти і суб'єкти системи, автоматизовані робочі місця, що входять у відповідні комплекси засобів автоматизації і дає можливість вирішувати функціональні задачі процесу оцінювання бойової виучки органів управління.
Keywords: теоретико-інформаційна модель; здібності офіцера; бойова виучка; органи управління