Аналіз типових ситуаційних задач в межах навчальної дисципліни «Інформатика» - Бізюк, А. В. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2025)
В дослідженні розглянуто впровадження аналітичних задач, сформульованих на основі поліграфічних калькуляторів, у навчальний процес для студентів поліграфічного профілю. Запропоновано використання Microsoft Excel для реалізації обчислень, що дозволяє автоматизувати розрахунки, візуалізувати результати та поглибити розуміння структури вартості друку. Виконання подібних завдань сприяє формуванню ключових цифрових компетентностей, необхідних у сучасному поліграфічному виробництві. Дослідження орієнтовано на провадження навчальної дисципліни «Інформатика» кафедри МСТ ХНУРЕ.
Keywords: поліграфічний калькулятор; дисципліна «Інформатика»