Поняття та ознаки трудових правовідносин - Юрковська, В. В. (Право, 2016)
У статті на основі наукових поглядів вчених досліджено теоретичні підходи щодо тлумачення таких понять, як: «праця», «правовідносини», «трудові правовідносини». Надано авторське визначення поняття «трудові правовідносини». Наголошено, що трудові правовідносини є основним видом відносин, що регулюються трудовим правом. З урахуванням конструктивного аналізу норм законодавства та точок зору вітчизняних і зарубіжних вчених визначені характерні ознаки, що властиві трудовим правовідносинам. // In the article on the basis of scientific views of scientists, theoretical approaches to interpreting such concepts are investigated: "Labor", "Legalness", "Labor Relations". The author's definition of "labor relations" is granted. It is emphasized that labor relations are the main type of relations governed by labor law. Taking into account the constructive analysis of the norms of legislation and points of view of domestic and foreign scientists, characteristic features that are inherent in labor relations are determined.
Keywords: праця; правові відносини; трудові правовідносини; трудове право України; labor; legal relations; labor relations; labor law of Ukraine