Дослідження моделей ліквідації незапланованих ризиків в управлінні персоналом ІТ-проєктів - Манучарян, К. Г. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процес ліквідації незапланованих ризиків в управлінні персоналом ІТ-проєктів. Предмет дослідження – існуючі моделі ліквідації ризиків в ІТ-проєктах. Мета роботи – дослідження існуючих моделей ліквідацій ризиків в управлінні персоналом ІТ-проєктів, аналіз та пропозиція моделі, яка буде адаптована під ліквідацію незапланованих ризиків. Дослідження, що проведені в роботі, базуються на використанні трьох моделей ліквідації ризиків, формуванні моделі адаптованої для ліквідації незапланованих ризиків в управлінні персоналом ІТ-проєктів на їх основі, аналізі показників різних варіантів рішень щодо ліквідації незапланованих ризиків та як наслідок, оцінки ефективності таких рішень та рекомендації найкращого рішення. На основі виконання досліджень була сформована модель ліквідації незапланованих ризиків в управлінні персоналом ІТ-проєктів. Запропонована модель ліквідації незапланованих ризиків в управлінні персоналом ІТ-проєктів дозволяє ефективно реагувати на непередбачені обставини, мінімізуючи негативні наслідки для проекту завдяки структурованому підходу до оцінки та вибору найкращих рішень.
Keywords: ліквідація незапланованих ризиків; модель ліквідації ризиків; управління персоналом; управління ризиками