Прогнозування і нейтралізація негативних наслідків використання інформаційних технологій в житті людини і суспільства - Турута, О. В.; Жидкова, О. О. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2018)
У сучасному суспільстві особлива роль належить інформації і знанням. Стаття присвячена питанням небезпеки, яку можуть створювати новітні технологічні засоби саме для інформаційних процесів. Мова іде про спотворення інформації, фальсифікацію реальності, маніпулювання свідомістю тощо.
Keywords: інформаційні технології; інформаційна безпека; особистість; права і свободи особистості