Модель бінаризації растрового зображення за допомогою нейронних мереж - Карпенко, К. О. (My University, 2022)
Метою роботи є створення моделі бінаризації растрового зображення за допомогою нейронних мереж. У ході виконання були розглянуті принципи та готові рішення для автоматизації створення та навчання нейронної мережі. Розглянуто методи бінаризації растрового зображення. Досліджено структуру та роботу згорткових нейронних мереж. Було виділено основні переваги і недоліки кожного з методів. Реалізовано та протестована найпопулярніші методи бінаризації на мові програмування JavaScript. Створена модель із власним шаром бінаризації для навчання нейронної мережі
Keywords: нейронні мережі; бінаризація; порог; згортка; tensorflow; піксель; інтегральні зображення