Дослідження можливостей використання квантових ефектів для вимірювань на змінному струмі - Костенко, Ю. С. (My University, 2022)
Мета роботи –дослідити можливості використання квантових ефектів для вимірювань на змінному струмі. На цей час квантові ефекти і засновані на них пристрої широко використовуються для відтворення фізичних одиниць. Квантовий ефект Джозефсона використовується при дослідженні шляхів створення «природного» еталона кілограма методом урівноваження механічної і електричної енергії («електричний» кілограм. Все це свідчить про велику перспективу квантових методів і технологій та подальшого розширення їх використання в метрології. Підкреслимо, що наслідком використання квантових ефектів є зміна методології відтворення ряду одиниць, що, в свою чергу, веде до необхідності їх перевизначення в системі SI. Результатом кваліфікаційної роботи є опис та аналіз еталонів з використанням квантових ефектів для вимірювань на змінному струмі
Keywords: квантовий ефект; еталон; струм; міра