Особливості атестації робочого місця судді - Середа, О. Г. (Право, 2015)
Стаття присвячена дослідженню питання атестації робочого місця судді. Зазначено, що процес побудови в Україні демократичної, соціальної, правової держави потребує встановлення та реалізації головних завдань щодо забезпечення прав і свобод людини, які безпосередньо пов’язані з необхідністю вдосконалення механізму право вого регулювання в певних сферах суспільного життя, в тому числі в сфері соціального захисту прав судді. одно часно з делегуванням обов’язків кожен суддя отримує відповідні права та повноваження, необхідні для якісного та ініціативного виконання покладених на нього обов’язків. Держава, покладаючи на суддю обов’язок з здійснен ня правосуддя, має перед суддею зустрічний обов’язок забезпечення йому належних умов праці для належного функціонування всієї судової системи. // The article is devoted to the study of the attestation of the workplace of a judge. It is noted that the process of building a democratic, social, legal state in Ukraine requires the establishment and implementation of the main tasks for ensuring human rights and freedoms that are directly related to the need to improve the mechanism of legal regulation in certain spheres of social life, including in the field of social protection of rights of judge. Only, with delegation of responsibilities, each judge receives relevant rights and powers necessary for qualitative and initiative execution of their responsibilities. The state, putting on a judge a duty to the implementation of justice, has a countering duty to ensure the proper working conditions for him to ensure the proper functioning of the entire judicial system.
Keywords: атестація робочого місця судді; права і свободи людини і громадянина; реформування судової системи; attestation of the workplace of a judge; human rights and freedoms and citizen; reform of seizure system