Дослідження та аналіз ефективності методів розв’язування задач на графах у системному проектуванні - Паречин, В. П. (My University, 2021)
Мета кваліфікаційної роботи – розробка методу пошуку оптимального шляху на графі, який проходить через задані точки та задовольняє додатковим умовам; розробка програмного засобу побудови оптимального шляху онлайн, починаючи з будь-якої точки маршруту. Методи дослідження – теорія систем в задачах проектування, теорія графів, математичні методи оптимізації, сучасні парадигми програмування і моделювання складних систем, методи проектування додатків з алгоритмами на графах, методи об’єктно-орієнтованої розробки, методи розробки, базовані на функціональному підході. Результати кваліфікаційної роботи – програмний комплекс, контейнеризований разом з набором програм для підтримки системи, який складається з серверної та клієнтської частин. Серверний застосунок реалізує пошук оптимального шляху на графі за заданими параметрами та обмеженнями, клієнтська надає користувачеві інтерфейс для роботи з сервером. Програмний комплекс представляє з себе веб сторінку.
Keywords: системне проектування; задача маршутизації; pdp; 1-pdp; оптимальний шлях; пошук шляху; задача комівояжера; алгоритми на графах; javascript; node js