Алгоритмічний підхід до вивчення вищої математики - Бутенко, Н. С. (My University, 2024)
У статті розглянуто основні інноваційні сучасні педагогічні технології, які застосовуються при вивченні вищої математики в технічних університетах і які відрізняються за метою викладання предмету: інформаційно-розвивальні, пошуково-розвивальні, особистісно-орієнтовані. Усі вони формують навички розв’язувати творчі завдання на основі вибору альтернативних варіантів. Зазначено, що інноваційні інформаційно-комунікаційні технології навчання – це нові, оригінальні технології організації і супроводу навчального процесу, що цілеспрямовано, систематично й послідовно впроваджуються в освітню практику.
Keywords: вивчення вищої математики; педагогічні технології