Використання алгоритму оптимізації мурашиних колоній для вирішення задачі QSAR - Коротач, І. В.; Лещинський, В. О. (ФОП Петров В.В., 2022)
Метою доповіді є аналіз і порівняння різних варіацій алгоритмів оптимізації мурашиних колоній та створення авторського алгоритму. До існуючих альтернатив відносять: Max-Min Ant System (MMAS), Elitist Ant system, Rank based ant system, та інші. Основним аспектами порівння є фактори швидкості знаходження результату, консистеності результатів, здатності адаптуватися до даних.
Keywords: мурашина колонія; задачі QSAR