Дослідження методів моделювання завадостійких кодеків для телекомунікацій - Полив'яний, В. І. (My University, 2025)
Ця робота є важливою, оскільки існує лише обмежена кількість сучасних інструментів для вивчення моделювання завадостійкого кодування, яке все ще широко використовується в телекомунікаційних системах. Деякі з доступних рішень є універсальними і дорогими програмними пакетами, які зосереджені на складних обчисленнях і моделюванні. Інші рішення не відповідають вимогам якості і мають дуже обмежену функціональність. Метою цієї роботи є розробка нових інструментів для покращення процесу дослідження завадостійкого кодування та забезпечення надійних функцій кодування для телекомунікацій. Предметом дослідження є вдосконалення процесу моделювання завадостійких кодеків та інструментів їх дослідження. Для вирішення поставленої задачі були використані загальнонаукові методи, такі як спостереження, вимірювання та порівняння, а також методи аналізу та синтезу. Ці методи були використані для дослідження існуючих аналогів та визначення основних можливостей їх вдосконалення. Результати роботи можуть бути використані для доповнення загальної розподіленої системи, що розробляється для освітніх цілей. Система може бути використана як модуль у більшій інтегрованій системі або як автономна операція. Дослідження та рішення, розроблені в даній роботі, можуть бути використані не тільки в науково-дослідницькому та навчальному процесах.
Keywords: обробка сигналів; моделювання коду; зберігання даних користувача; безпечний доступ до системи; налаштування процесу моделювання