Аналіз методів моніторингу та вимірювання продуктивності високонавантажених back-end систем - Залазаєв, А. М. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – високонавантажені back-end системи, що використовуються в інформаційних технологіях. Мета роботи – аналіз та порівняння різних методів моніторингу та вимірювання продуктивності back-end систем для підвищення ефективності їх функціонування. Результат роботи – розроблені рекомендації щодо вибору та впровадження оптимальних методів моніторингу високонавантажених back-end систем. та вимірювання продуктивності Для досягнення поставленої мети використані такі методи дослідження: аналіз літератури, експериментальні вимірювання продуктивності, математичне моделювання. Здійснено порівняльний аналіз методів, таких як моніторинг ресурсів, аналіз логів, тестування навантаження, та їх вплив на результативність back-end систем. Результати дослідження вказують на ефективність певних методів у різних умовах експлуатації. Отримані дані можуть бути корисні для інженерів, адміністраторів систем, розробників програмного забезпечення, які працюють з високонавантаженими back-end системами, що вимагають постійного моніторингу та вдосконалення продуктивності.
Keywords: шкала ефективності; високонавантажені back-end системи; вимірювання продуктивності back-end систем