Теоретико-правові проблеми забезпечення надання публічних послуг суб’єктам господарювання органами місцевого самоврядування - Петришина, М. О. (Право, 2020)
Стаття присвячена вивченню проблемних питань, як теоретичного обґрунтування, так і правового регулювання забезпечення надання публічних послуг суб’єктам господарювання органами місцевого самоврядування. Визначаються основні блоки питань, що вимагають комплексного підходу до їх вирішення, а також надається їх загальна характеристика. На підставі проведеного теоретико-правового аналізу формулюються головні напрями вирішення означених проблем. // The article is devoted to the study of problematic issues, both theoretical justification and legal regulation of providing public services to economic entities by local self-government bodies. The main blocks of issues requiring a comprehensive approach to their solution are determined, and their general characteristics are provided. On the basis of the conducted theoretical and legal analysis, the main directions of solving the defined problems are formulated.
Keywords: публічні послуги; адміністративні послуги; місцеве самоврядування; реформа децентралізації; public services; administrative services; local self-government; decentralization reform