Моделі штучного інтелекту для управління та оптимізації peer-to-peer мереж - Кучук, А. О. (My University, 2023)
Об'єкт дослідження – розробка системи машинного навчання для оптимізації трафіку або алгоритмів збереження даних в peer-to-peer мережі. Мета роботи – проектування та реалізація машинного навчання на великій кількості агентів з використанням хмарних технологій та поширення моделей навчання між агентами для оптимізації пропускної спроможності та ефективності мережі. Області застосування – комунікації та хмарні технології. Методи дослідження – аналіз теоретичного матеріалу, технічної літератури, ринку існуючих рішень та практична реалізація самостійно розробленого додатка. Визначено вимоги до роботи мережі, проблеми пов’язані з розподіленими мережами, розроблено та запроваджено алгоритми машинного навчання для пошуку патернів в даних та зменшення розміру навантаження.
Keywords: збереження даних; алгоритми штучного інтелекту; оптимізаціія трафіку розподілених систем; розподілені peer-to-peer системи