Емоційна складова в механізмі прийняття рішень, пов'язаних з ризиком - Бакаленко, О. А. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2014)
Розглянуто основні результати емпіричних досліджень і тенденції теоретичного осмислення впливу емоцій на вагові значення аспектів рішень, емоційного тону подій на прийняття ризику, впливу емоційної значущості на доступність думок, емоційного праймінгу на процес прийняття рішень. Показано, що під час прийняття рішень паралельні емоційні і когнітивні шляхи обробки інформації функціонують як єдиний механізм. Обґрунтована важлива роль емоцій у процесі прийняття рішень, пов'язаних з ризиком.
Keywords: прийняття рішень; оризик; емоції