Створення та корекція зображення за допомогою текстових підказок у діалозі - Левицький, К. Ю. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – є розробка штучного інтелекту для створення і корекції зображень за допомогою текстових підказок в діалозі. Предмет дослідження – аналіз потреб користувачів у створенні і редагуванні зображень, створення алгоритмів штучного інтелекту для генерації зображень та розробка функціоналу спілкування користувача з системою і отримання результатів. Мета роботи – створення та впровадження системи, яка дозволить будь-якому користувачеві створювати нові зображення за текстовим запитом і, шляхом додаткових інструкцій отримати поліпшене зображення, яке буде задовольняти вимоги і потреби користувача. Методи дослідження – аналіз предметної галузі для діяльності системи, аналіз методів для реалізації системи створення і корекції зображень. Розробка функціональних вимог і безпосередньо створення системи створення і корекції зображень за допомогою засобів програмування. Розроблена система штучного інтелекту для створення і корекції зображень може бути використана великою кількістю користувачів, які шукають нові методи створення графічного матеріалу з мінімальними витратами на створення. Додатково ця система може слугувати джерелом натхнення для творчих людей, яким потрібні нові ідеї, і ця система може надихнути їх на щось особливе.
Keywords: аналіз людської мови; генеративний ші; генеративно-змагальна мережа; дифузійна модель; корекція зображень