Правова природа вихідної допомоги при звільненні працівників за трудовим законодавством України - Бущенко, П. А.; Вєтухова, І. А. (Право, 2016)
У статті розглядаються питання правової природи вихідної допомоги при звільненні працівника. Особлива увага приділена аналізу співвідношення вихідної допомоги з заробітною платою, гарантійними та компенсаційними виплатами та державною соціальною допомогою. Вносяться пропозиції про створення фондів щодо накопичення коштів для виплати вихідної допомоги працівникам при їх звільненні з урахуванням заробітної плати, трудового стажу та ін. // The article deals with the issues of legal nature of initial assistance in the release of the employee. Particular attention is paid to the analysis of the ratio of outgoing salaries, warranty and compensation payments and state social assistance. Proposals for the establishment of funds for the accumulation of funds to pay initial assistance to employees when they are released taking into account wages, labor experience, etc.
Keywords: вихідна допомога; розмір вихідної допомоги; заробітна плата; гарантійні та компенсаційні виплати; initial assistance; output size; wages; warranty and compensation payments