Дослідження впливу UI на візуальне сприйняття людини - Лубінець, К. О. (My University, 2020)
Робота показала перспективність запропонованої методики оцінювання та вдосконалення дизайну сайтів або окремих елементів шляхом поєднання об’єктивного (вимірювання часу на виконання тестових завдань) та суб’єктивного (оцінювання враження користувачів від взаємодії з інтерфейсом) чинників загальної оцінки.
Keywords: інтерфейс користувача UI; досвід користувача UX; навігаційні елементи; проектування взаємодії; візуальний дизайн; юзабіліті