Дослідження методів формування рекомендацій в проектах побудови рекомендаційних систем в соціальних мережах - Бондар, Д. В. (My University, 2019)
У роботі виконано огляд методів рекомендацій та підходів до рекомендацій в соціальних мережах. Проаналізовані методи рекомендацій в соціальних мережах в режимі онлайн. На підставі проведеного аналізу запропоновано удосконалений метод побудови рекомендацій в соціальних мережах в режимі онлайн шляхом введення додаткового етапу попередньої фільтрації за демографічною ознакою. В ході дослідження отримані такі результати: визначені існуючі види персоналізацій; визначені існуючі методи персоналізацій в соціальних мережах; визначені існуючі рекомендаційні системи; зроблена класифікація рекомендаційних систем та опис удосконаленого методу; проведена експериментальна перевірка по удосконаленому методу
Keywords: соціальні мережі; персоналізація в соціальних мережах; рекомендаційні системи; коллаборативна фільтрація; гібридний метод; демографічна фільтрація