Дослідження методів зберігання великого обсягу візуальних даних в базах даних - Ніколенко, В. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є бази даних та методи зберігання зображень в них. Метою роботи є проведення дослідження продуктивності зберігання зображень в реляційних та нереляційних базах даних. Методами дослідження є аналіз існуючих реляційних та нереляційних СУБД, переваг та недоліків зберігання в них візуальних даних і існуючих механізмів, інструментів та методів підвищення ефективності зберігання та обробки цих даних. В результаті роботи було проведено епериментальне дослідження для визначення оптимальних методів зберігання великих обсягів візуальних даних в реляційних та нереляційних базах даних.
Keywords: великий обсяг візуальних даних; зберігання зображень; реляційна база даних; нереляційна база даних