Проектування топології багатошарових цифрових систем на кристалах з урахуванням завадостійкості - Іванов, В. Г. (My University, 2011)
У дисертаційній роботі отримано розв’язання важливої науково-технічної задачі підвищення ефективності систем автоматизації проектування топології мікроелектронних пристроїв (МЕП) шляхом створення ефективних математичних методів, алгоритмів і програмного забезпечення для процедур синтезу багатошарових цифрових систем на кристалах з урахуванням вимог завадостійкості, точності, обчислювальних і часових обмежень. Сформульована постановка загальної задачі синтезу топології МЕП, яка об’єднує відомі часткові задачі та враховує різнорідні критерії оптимізації. Розроблені система правил для задачі проектування топології двошарових та багатошарових каналів, яка дозволяє зменшити область пошуку допустимих розв’язків. Розроблені та вдосконалені методи усіченого перебору варіантів на основі методу переназначень для розв’язання задач синтезу топології багатошарових МЕП, що мають меншу часову складність ніж відомі методи. Визначені умови проектування топології планарної схеми в одношаровому каналі, які дозволяють одержувати більш ефективні розв’язки ніж відомі методи. The important scientific and engineering problem of increasing efficiency of the automation systems for designing microelectronic devices (MED) topology by way of creating the effective mathematical methods, algorithms and software for the procedures of the multilayer digital crystals systems synthesis with regard to noise immunity, precision computational and temporal limitations is solved in the thesis. The general problem of the MED topology synthesis is formulated, it unites the known partial problems and takes into account heterogeneous optimization criteria. The system of rules for the problem of double-layer and multilayer channels topology designing, which makes it possible to reduce the permissible decisions scope of search, is developed. The methods of truncated versions sorting based on the reassignment method for solving the problems of synthesis of the multilayer topology MED, having less temporal complexity than the available methods, are developed and improved. The conditions for designing the topology of a planar circuit in a single-channel layer, which make it possible to obtain more efficient solutions than the known methods, are developed.
Keywords: багатошарова цифрова система; кристал; автоматизація проектування; топологія; канальне трасування; multilayer digital system; crystal; automation of design; topology