Аналіз, комп'ютерне моделювання та стійке оцінювання статистичних розподілів у потоках даних - Белявський, Д. О. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – потік даних. Мета роботи – дослідження та аналіз методів робастного оцінювання па-раметрів розподілів у потоках даних. Основними завданнями досліджень є по-будова, дослідження і застосування робастних підходів в потоках даних. Методи дослідження – для вирішення поставлених завдань використову-вався апарат теорії ймовірностей, математичної статистики, математичного аналізу, обчислювальної математики, статистичного моделювання, стійкі оцін-ки параметрів статистичних розподілів. Проведено огляд основних підходів теорії робастного оцінювання пара-метрів до потоків даних. Проведено дослідження стійких методів оцінювання розподілів у потоці даних. Проведено теоретичні дослідження локально-стійких методів оцінювання параметрів в потоці даних з засміченням.
Keywords: робастність; параметри розподілу; стійкі оцінки; потоки даних; м-оцінки; l-оцінки