Боротьба з перевантаженням в ІР-мережах - Крилов, М. В.; Димчук, М. І.; Косогов, Є. О.; Єрошенко, О. А. (My University, 2025)
Метою доповіді є аналіз та порівняння алгоритмів балансування мережевим навантаженням для забезпечення високої доступності, продуктивності та масштабованості інформаційних систем. У доповіді розглядаються основні методи розподілу трафіку, такі як Round Robin, Least Connections, IP Hash та Weighted Round Robin, їхні переваги, недоліки та сфери застосування. Окрему увагу приділено впливу вибору алгоритму на ефективність використання наявних ресурсів та забезпечення відмовостійкості мережі.
Keywords: розподіл трафіку; Round Robin; Least Connections