Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з додатковим скануванням та розширеними можливостями - Коломійцев, О. В.; Болюбаш, О. О.; Васильєв, Д. Г.; Дорошенко, Ю. І.; Козіна, О. А.; Рябоконь, Є. О.; Рубан, І. В.; Садовий, К. В.; Сачук, І. І.; Шостак, А. В. (Укрпатент, 2011)
Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з додатковим скануванням та розширеними можливостями містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, багатоканальний селектор подовжніх мод, призми для частоти міжмодових биттів Δνм, модифікований блок дефлекторів, перемикач для частот міжмодових биттів Δνм і 2Δνм, передавальну оптику, приймальну оптику, фотодетектори, широкосмуговий підсилювач (ШП), резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувач імпульсів, тригер "1"|"0", схему "і", лічильники, фільтр із заданою смугою пропускання, детектор, диференційовну оптику, підсилювач, фільтр, диференційовні ланцюжки, випрямлячі, електронно-цифрову обчислювальну машину та блок відображення вимірювальної інформації про похилу дальність R до літального апарата. Після ШП замість інформаційного блока введено інформаційний блок з розширеними можливостями із б-введенням сигналу тангенціальної складової швидкості (кутових швидкостей) літального апарата, що виміряна.
Keywords: літальні апарати