Тензорна модель швидкої QoE-перемаршрутизації із диференційованою максимізацією R-фактору для VoIP-потоків у корпоративній телекомунікаційній мережі - Лемешко, О. В.; Єременко, О. С.; Євдокименко, М. О.; Радівілова, Т. А. (ОНАЗ, 2020)
Запропонована потокова модель швидкої перемаршрутизації в корпоративній телекомунікаційній мережі. Новизною рішення є забезпечення захисту структурних елементів мережі та пропускної здатності з максимізацією для VoIP-потоків рівня якості обслуговування на рівні користувача за показником R-фактору. Для отримання в аналітичному вигляді виразів щодо розрахунку R-фактору для кожного з VoIP-потоків було залучено можливості тензорного аналізу мереж, пов’язаного з геометризацією та метризацією структурно-функціональних параметрів телекомунікаційної мережі.
Keywords: QoE; R-Factor; швидка перемаршрутизація; R-фактор; VoIP; тензорна модель; корпоративна мережа; VoIP; Tensor Model; Corporate Network