Українські традиції та звичаї в інформаційному тисячолітті - Певицький, Р. Р. (ХНУРЕ, 2020)
This article describes the calendar and ritual holidays and the traditions of their celebration. The influence of the church and religion on these festivals is described. Rites are classified by their popularity and variability. Examples of forgotten holidays are given. Традиційна трудова обрядовість тісно пов’язана з календарним циклом сільськогосподарських робіт. Обряди неодмінно супроводжували початок оранки, сівби, вигін худоби на пасовище, закінчення жнив тощо. У селянській сім’ї трудові традиції та обряди були справжньою школою для підростаючого покоління.
Keywords: культурне розмаїття; українознавство; традиції