Дослідження методу апроксимації нелінійних характеристик електронних елементів радіотехнічних пристроїв в інформаційних мережах зв'язку - Москаленко, Є. О. (My University, 2025)
Розглянуті методи апроксимації характеристик нелінійних елементів радіоелектронних пристроїв, що застосовуються в інформаційних мережах зв'язку. Основну увагу приділено методу апроксимації характеристик за допомогою кубічних спрайнів Без'є. Розглянуто способи формування аналітичних виразів для характеристих на підгрунті непараметричних та параметричних сплайнів. Розроблено програмний модуль, що дозволяє проводити апроксимацію характеристик елементів за парами табличних даних, отриманих з довідників або шляхом вимірювань. Проведено комп'ютерне моделювання. Отримано результати, які підтверджують коректність виконаної роботи.
Keywords: інформаційна мережа зв'язку; нелінійний елемент; апроксимація функцій; аналітичний вираз