Розробка анімаційного ролику для популяризації діяльності громадської організації - Ярміш, А. І. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена створенню анімаційного ролика для громадської організації «Полтава ДАУН СИНДРОМ», яка активно займається підтримкою сімей, де народилася дитина з синдромом Дауна. Метою роботи була розробка сучасного мультимедійного продукту – 2D-анімаційного відео, яке презентує основні напрями діяльності організації, підкреслює її ключові ідеї та принципи і сприяє приверненню уваги до проблеми упередженого ставлення до людей із синдромом Дауна. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено дослідження історії розвитку анімації, етапи її створення та аналіз наявних на ринку прикладів анімаційних відео різних організацій. Розроблено сценарій, візуальну стилістику, колірну гаму та ключові сцени відповідно до створеного сценарію та розкадровки. Для реалізації проєкту використано сучасні графічні та анімаційні інструменти – Adobe Illustrator, After Effects, Premiere Pro, що дозволило забезпечити високу якість графіки та монтажу. Особливу увагу прибілено вибору звукового супроводу, для формування емоційної атмосфери відео.
Keywords: 2d анімація; соціальний ролик; сценарій; розкадровка; персонажна анімація