Гибкая множественная модель учебного плана в подсистеме планирования и контроля учебного процесса ИАС вуза - Керносов, М. А.; Михнова, А. В.; Имшенецкий, Д. А. (My University, 2013)
Розглядається актуальна проблема ефективної організації навчального процесу ВНЗ, зокрема – математична модель, що використовується для автоматизації формування навчального плану, як виду нормативного документу вищого навчального закладу.Запропоновано модифіковану модель навчального плану, що забезпечує його формування з урахуванням особливостей бізнес-процесів об'єкта автоматизації. Отримана гнучка множинна модель забезпечує математичну основу ефективного процесу розробки навчального плану, формування його структури та адаптації до поточних вимог стандартів освіти. The article is devoted to the problem of the university education advanced management. Authors proposed an alternative mathematical model for the planning of the academic activities and curriculums formation as normative document of higher education. The paper presents a modified model of the curriculum. As a result, model takes into consideration the specific characteristics of the investigated business processes. The resulting model provides a flexible set-theoretic mathematical basis for the successful development of a curriculums, its structuring and adaptation to the high standards and requirements of the modern university.
Keywords: учебный процесс; учебный план; множественная модель