Моделі багаторівневого паралелізму високопродуктивних хмарних обчислень - Голець, В. В. (My University, 2023)
У роботі оцінюється вплив використання багаторівневого паралелізму на обчислювально інтенсивні паралельні завдання, розміщені на хмарному віртуалізованому кластері HPC. Ми використовуємо багаторівневий паралелізм через набір експериментів, використовуючи як передавання повідомлень, так і багатопотокові методи. Наша оцінка стосується двох основних аспектів: продуктивності додатків і вартості роботи додатків HPC у хмарах. Ми використовуємо мільйони операцій за секунду (MOPS) і прискорення для оцінки обчислювальної продуктивності. Для оцінки вартості ми використовуємо долар США/MOPS (USD/MOPS). Експерименти на двох різних хмарах порівнюються один з одним і з опублікованими результатами для хмари Amazon EC2. Результати показують, що балансування робочого навантаження між процесами та потоками для кожного процесу є ключовим фактором для підтримки високої продуктивності за прийнятної вартості.
Models of Multi-Level Parallelism in High-Performance Cloud Computing
Keywords: багаторівневий паралелизм; хмарні платформи; високопродуктивні обчислення; моделі паралельних обсислень