Особливості діагностики інноваційно-інвестиційної спроможності підприємства в контексті економічної безпеки - Полозова, Т. В. (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2015)
Запропонований науково-методичний підхід до діагностики рівня інноваційно-інвестиційної спроможності підприємства (І-ІСП) в контексті економічної безпеки передбачає синтез двох складових: рентабельності виробництва з урахуванням інноваційно-інвестиційних активів; показника рівня інноваційно-інвестиційної безпеки підприємства. Запропоновано визначення загрози інноваційно-інвестиційної безпеки підприємства. Побудована концептуальна модель діагностики І-ІСП в контексті економічної безпеки. Особливістю запропонованого підходу є використання в межах діагностики тільки тих показників, які мають негативний вплив на рівень І-ІСП.
Keywords: інноваційно-інвестиційна спроможність підприємства; інноваційно-інвестиційна безпека підприємства; концептуальна модель; рівень безпеки; innovative-investment ability of enterprase; innovative-investment security of the enterprise; conceptual model; threats; level of security