Класифікація антенних систем - Мамедов, Д. К.; Штих, І. А. (ГО «Європейська наукова платформа», 2023)
Усі антени можна розбити на два основні класи: антени, що випромінюють енергію в значну частину простору (слабкоспрямовані, або "ненаправлені" антени), та антени, що концентрують енергію в малому об'ємі (спрямовані антени). Важливою ознакою в класифікації антен є також їхня геометрія. Відповідно до геометричних форм, що використовуються під час проектування, розрізняють антени евклідової та неевклідової геометрії. До останнього класу антен належать фрактальні антени.
Keywords: спрямовані антени; неевклідова геометрія; фрактальні антени