Правове регулювання інноваційної діяльності учасників національної інноваційної системи на етапі фундаментальних досліджень та експериментальних розробок лікарських засобів - Васильєв, С. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Наукове дослідження присвячено правовому регулюванню інноваційної діяльності учасників національної інноваційної системи на етапі фундаментальних досліджень та експериментальних розробок лікарських засобів. Досліджені норми законодавчих актів, які встановлюють правові засади створення нових лікарських засобів. Вивчені праці науковців у сфері права та економіки, які досліджували інноваційну діяльність фармацевтичних підприємств. Досягнуто висновку щодо необхідності подальших наукових досліджень з проблем правового регулювання розробки лікарських засобів. // Scientific research is devoted to the legal regulation of innovation activities of the national innovation system participants at the stage of fundamental research and experimental development of medicines. The norms of legislative acts that establish the legal basis for the creation of new medicines have been investigated. The works of scientists in the field of law and economics, who investigated the innovative activity of pharmaceutical companies, have been studied. Conclusions about the need for further scientific research on the problems of the medicine development legal regulation are made.
Keywords: лікарські засоби; інноваційна діяльність; правове регулювання; medicines; innovative activity; legal regulation