Розроблення застосунку для ідентифікації облич на кадрах відеозйомки - Кухарчук, В. А. (ХНУРЕ, 2021)
Об’єктом роботи є послідовність кадрів відеозйомки із людськими обличчями. Метою роботи є розробка застосунку для розпізнавання облич на послідовності кадрів відеозйомки. Використано методи глибокого навчання для знаходження обличчя в кадрі та місцеві двійкові візерунки для виділення текстурних ознак обличчя. Проведено дослідження методів виділення важливих ознак та класифікації об’єктів на зображеннях. Досліджено метод місцевих двійкових візерунків та розроблено алгоритм розпізнавання облич. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для розпізнавання облич на кадрах відеозйомки.
Keywords: комп’ютерний зір; розпізнавання образів; розпізнавання обличчя; ключові точки; машинне навчання; місцеві двійкові візерунки; система розпізнавання облич