Лазерні, оптико-електронні прилади та системи. Ч.2. Параметри лазерного випромінювання. - Мачехін, Ю. П.; Гнатенко, О. С. (ФОП Панов, 2021)
В монографії на основі опублікованих матеріалів розглянуто основні параметри лазерного випромінювання та їх характеристики. Особливу увагу приділено методам вимірювання параметрів лазерного випромінювання: довжини хвилі, потужності, тривалості імпульса, якості пучка та поляризації. Також у монографії розкрито основні напрямки розвитку оптичних стандартів частоти. Монографія розрахована на наукових співробітників, інженерно-технічних робітників, які займаються дослідженнями та розробкою, виготовленням лазерних пристроїв різного призначення. Також вона може бути корисна для аспірантів, студентів та курсантів відповідних спеціальностей вищих навчальних закладів при вивченні предметів пов’язаних з лазерною та оптико-електронною технікою.
Keywords: поляризація; лазер; тривалість імпульса