Здійснення майнових прав інтелектуальної власності вищими навчальними закладами - Якубівський, І. Є. (Право, 2016)
У статті досліджуються проблеми здійснення вищими навчальними закладами майнових прав інтелектуальної власності. Проаналізовані проблемні положення законів України «Про вищу освіту», «Про наукову і науковотехнічну діяльність», а також окремих законопроектів у частині правового регулювання відносин щодо внесення вищими навчальними закладами майнових прав інтелектуальної власності як вкладу до статутного капіталу юридичної особи. // The article examines the issues of higher educational institutions of intellectual property rights. The problem provisions of the laws of Ukraine "On Higher Education", "On scientific and scientific activity", as well as certain bills in terms of legal regulation of relations on the introduction of higher educational institutions of intellectual property as a contribution to the authorized capital of a legal entity, are analyzed.
Keywords: майнові права інтелектуальної власності; вищий навчальний заклад; статутний капітал; property rights of intellectual property; higher educational institution; authorized capital