iOS-додаток «Sentiment Analyzer» з використанням Core ML та SwiftUI - Бондарєва, В. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процес аналізу тональності текстових даних у мобільних інтелектуальних системах. Предметом дослідження є методи та алгоритми машинного навчання для класифікації емоційного забарвлення тексту в iOS-застосунку. Метою роботи є розробка мобільного застосунку «Sentiment Analyzer» з використанням технологій Core ML та SwiftUI для визначення тональності введених користувачем текстових фрагментів у реальному часі. У роботі застосовано методи машинного навчання, алгоритми обробки природної мови та інструменти програмної розробки для платформи iOS. Результатом роботи стало створення функціонального мобільного застосунку з локальною ML-моделлю, здатного класифікувати текст за тональністю, а також підтвердження ефективності використання Core ML для виконання NLP-задач у мобільному середовищі. Результати роботи можуть бути використані для розробки освітніх, аналітичних та комунікаційних застосунків, а також як основа для подальших досліджень у сфері мобільних NLP-систем Створений застосунок може бути інтегрований у сервіси, що потребують аналізу настроїв користувачів або оцінки емоційності текстового контенту.
Keywords: аналіз тональності; модель текстової класифікації